En reddende djevel

LA DEN RETTE KOMME INN
Av John Ajvide Lindqvist
Regi: Morten Joachim
Rogaland teater

Tolv år gammel, bare barnet. Oskar er en guttunge som ikke passer inn, en fyr kun skolens verste plageånder synes å legge merke til. Moren drikker, faren har funnet seg et annet liv. På Oskars lekeplass, som er innrammet av to grå, anonyme boligblokker gjennomhullet av blinde vinduer, ligger det et tynt lag av snø; en visuell allegori, et bilde på Oskars såre og rå ensomhet. Men så en dag dukker Eli opp på lekeplassen, og ingenting vil noen gang bli som før.

Stig_H_Dirdal_denRette_-83535

Eli er vampyr. Hun er uten kjønn og alder, for Oskar er hun drømmen som blir til virkelighet, en ekte venn, hans første kjærlighet. På lekeplassen mellom de tause blokkene utvikler de to et vennskap av den typen som tåler alt. Eli gir Oskar styrke og selvtillit, Oskar vil etter hvert ta over ansvaret for vampyren som ikke tåler dagens lys – som en vertsplante tar han imot sin parasitt.

Teaterstykket La den rette komme inn er basert på John Ajvide Lindqvists sosialrealistiske vampyrroman med samme navn, fra 2004. Romanen er filmatisert to ganger, en gang på svensk og en gang på amerikansk. Teaterversjonen er tidligere blitt satt opp på scener både i Storbritannia og i USA.

Resten av teksten leser du i Morgenbladet ved å klikke her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s